Sorthavregryn er en god kilde til protein med hele 15 g pr. 100 g i grovvalsede sorthavregryn fra Blackoatsfarm by Engdigegaard.
Havregryn indeholder essentielle aminosyrer, der bidrager til muskelopbygning og reparation.
Engdigegaard grovvalsede havregryn
Grovvalsede sorthavregryn fra Blackoatsfarm by Engdigegaard er et økologisk og glutenfrit produkt dyrket på Falster. Rå havregryn er kendt til brug i mange forskellige opskrifter, og sorthavregryn er bare bedre. Sorthavregryn bliver ikke klægt, er ikke hårdt at tygge på og smatter ikke ud. Det er desuden en af de sundeste proteinholdige madvarer, der indeholder vegetabilsk protein og er fri for animalske produkter. Altså rent vegansk.
Du kan spise dine sorthavregryn som rå havregryn, men selv om de er groft valsede, er de aldente, og kan fortrinligt bruges i en række forskellige opskrifter, fra traditionel havregrød til bagværk og som en ingrediens i fars og en kilde til vegetabilsk protein i mysli. Produktet er ideelt til en god og velsmagende morgenmad eller som en del af en din daglige kost.
Se hele udvalget af vores sorthavregryn her.
Fordele ved sorthavregryn:
- Sorthavregryn er en særlig lækker gourmet variant, og når det er sorthavre synes mange slet ikke, at det er nødvendigt med sukker eller honning på, eller andre smagsgivere eller toppings som frugt eller nødder. Smagen af sorthavregryn i sig selv er helt fortryllende
- Økologisk dyrkning sikrer et produkt uden syntetiske pesticider
- Glutenfri, hvilket gør at alle kan spise med, herunder særligt velegnet til personer, som ikke tåler gluten, er glutenintolerante eller ligefrem lider af cøliaki
- Indeholder fibre, proteiner, vitaminer og mineraler, der alle er bestanddele af en god kost
Anvendelse af sorthavregryn:
Sorthavregryn kan bruges i mange forskellige opskrifter og fødevaregrupper, fra morgenmad til bagværk og snacks
-
Rå sorthavregryn: Rå sorthavregryn med mælk, minimælk eller yoghurt er en særlig lækker delikatesse. Tilsæt eventuelt friske blåbær, banan, mandler eller nødder som topping for ekstra smag, men egentligt er det ikke nødvendigt, da sorthavregryn i sig selv er helt fortryllende
-
Havregrød: Kog sorthavregrynene med vand eller mælk til en lækker ret, og tilsæt eventuelt kanel, honning eller chiafrø, mulighederne og varianterne er mange, hvis der skal et ekstra pif til, men egentligt er det ikke nødvendigt, da sorthavregryn i sig selv er helt fortryllende
-
I bagværk: Sorthavregryn kan virkeligt bruges til at tilføje både struktur, konsistens og sprødhed til dit bagværk, som brød, kager og muffins, og give dit brød en grovere karakter. Vidste du at fiberstrukturen i sorthavregryn er i særlig en klasse for sig selv. Brug sorthavregryn hvis du vil undgå, at bagværket bliver klægt eller for hårdt at bide i
-
Mysli og smoothies: Brug sorthavregryn som en base i din hjemmelavede mysli eller blend dem i smoothies for at tilføje ekstra fylde. Vidste du at sorthavregryn er den bløde variant, og derfor perfekt til netop smoothies
-
Som ingrediens i fars: Sorthavregryn er perfekte som en bindende ingrediens i forskellige retter som kødfars, hvilket kan forbedre konsistensen. Det kommer af at sorthavregryn giver en blødere og mere cremet konsistens
-
Til stegte grøntsager og andre vaganske retter: Sorthavregryn egner sig fortrinligt til at stege med og dermed drøje retter med stegte grøntsager, da sorthavregrynene tilfører retten en ekstra cremet konsistens og god smag. Eller en slags coating a la sovs om man vil. Det er også et godt tip til de, som kan være nervøse for ikke at blive ordentligt mæt af vegansk mad
Om Engdigegaard
Engdigegaard er et historisk landbrug på Falster, etableret før 1867. Gården ejes af Karsten Lund Rasmussen, som fokuserer på produktion af økologiske sorthavregryn. Engdigegaard har udvidet sine dyrkningsarealer gennem samarbejde med andre økologiske bedrifter på Lolland og Falster. Gårdens mission er at levere højkvalitets fødevarer, og er som leverandør særligt udvalgt til kvalitetsstemplet Danske Madskatte i Meny supermarkederne. Engdigegaard deltager i fødevareklyngen Muld under Business Lolland Falster. Engdigegaard arbejder også for at fremme miljø og biodiversitet gennem økologisk produktion.
Økologiske grovvalsede glutenfri sorthavregryn.
Sorthavregryn 835g stor æske
Stykpris v/ 1 Stk 45,00 DKK
Stykpris v/ 6 Stk 36,00 DKK
Stykpris v/ 12 Stk 34,50 DKK
Kilder: ernaeringsfokus.dk, frida.fooddata.dk