TIPS OG TOPPINGS
Groft valsede kerner af sorthavre bevarer den naturlige tekstur og storslåede nøddeagtige smag.
Kan spises rå med mælk, blandes til müesli, laves til grød eller bruges til at bage eller stege med.
Tilberedt som grød giver sorthavregryn en skøn og konsistens, også selvom grynene er grovvalsede.

 

Basisopskriften til sorthavregrød kan varieres og udvikles i det uendelige med toppings af bær, nødder, frugt, sylt, kokos eller honning, krydres med kanel eller muskatnød. Mulighederne er mange. 
Hvad er din favorit.


 

Opskrift på Sorthavregrød 
Det skal du bruge til en lille portion (1/2 person) 1dl sorthavregryn (ca. 40g)
1,5-2 dl vand
Evt. en smule salt
Når ingredienserne koger i gryden, skrues lidt ned, og grøden rores hurtigt til ønskede konsistens
klar til servering
Alt efter smag og behag kan noget af vandet erstates med mælk
Sorthavregrød kan også laves i mikrobølgeovn

Overnight oats eller blot køleskabsgrød
Kom godt med mælk eller mandelmælk på en portion havregryn og stil den i køleskabet natten over
Spis køleskabsgrøden kold næste dag med din favorit topping