Koldhævede boller med sorthavre mel og sorthavre klid (6 stk.)

Sorthavre melet giver bollerne en fortryllende sprød skorpe og luftigste surdejskrumme. Opskriften er super nem og helt uden brug af røremaskine eller dej på hverken fingrene eller bordet.

Ingredienser:

80 g sorthavre mel

40 g sorthavre klid

125 g hvedemel

250 g vand, lunkent

5 g salt, evt.

5 g gær

Om aftenen

Rør vand og gær sammen i en skål. Tilsæt sorthavre mel og sorthavre klid.

Rør rundt med en grydeske, tilsæt hvedemel, helst ølands hvedemel og evt. salt.

Rør og se, om dejen kan klare en smule mere hvedemel. Dejen skal være til at røre i, men ikke helt flydende. Dæk med låg og sæt skålen i køleskabet.

Om morgen

Tænd ovnen for fuld styrke varmluft.

Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl evt. med vand og drys med lidt sorthavre klid.

Skru temperaturen ned til 220 grader varmluft lige inden bollerne skal i ovnen, sæt bollerne ind på midterste rille og bag i cirka 15 minutter.

Lad bollerne køle lidt af på en rist inden servering.

Bages 15 minutter ved 220 grader.

© 2015 - 2024