Sorthavre glutenfri grovbrød er et nyt, lækkert og banebrydende af sin salgs, og et nærende alternativ til almindeligt brød. Perfekt til dig, der ønsker et lækkert brød uden gluten og helt uden mange mærkelige tilsætninger, der forringer smagen. Med andre ord et glutenfrit brød, der smager af korn. Intet andet end sorthavre er der kommet i. Kun næsten 100% sorthavre. Ideelt til både morgenmad og frokost – nyd det med dit yndlingspålæg eller som base for en lækker sandwich.
Ingredienser:
- 100 g sorthavremel
- 200 g sorthavreklid
- 75 g sorthavregryn
- 250 g hele sorthavrekerner
- 550 g vand, lunkent
- 10 g salt
- 11,8 g tørgær (1 pk.)
Sådan gør du:
Kom hele sorthavrekerner i en skål og sæt dem i blød med halvdelen af vandet i 120 minutter eller til vandet er suget.
Bland dernæst alle andre ingredienser i, rør godt rundt, og hæld dejen i smurt bageform.
Dæk formen over og stil til hævning ved stuetemperatur i 60 minutter.
Drys med lidt hele sorthavrekerner og sorthavregryn på toppen inden formen kommes i ovnen.
Bages 50-60 minutter ved 220 grader.