Groft valsede kerner bevarer den naturlige tekstur og storslåede nøddeagtige smag. Kan spises rå med mælk, blandes til müesli, laves til grød eller bruges til at bage eller stege med. Tilberedt som grød giver sorthavregryn en skøn og cremet konsistens.


Sorthavregrød - basisopskrift (let og hurtigt)

1 dl sorthavregryn (ca. 40g)
2 dl vand
Evt. en smule salt

Når ingredienserne koger i gryden, skrues lidt ned, og grøden røres hurtigt til ønsket konsistens, klar til servering

Alt efter smag og behag kan noget af vandet erstattes med mælk

Sorthavregrød kan også laves i mikrobølgeovn


TIPS OG TOPPINGS

Basisopskriften til sorthavregrød kan varieres og udvikles i det uendelige med toppings af bær, nødder, frugt, sylt, kokos eller honning, krydres med kanel eller muskatnød. Mulighederne er mange. Hvad er din favorit?


Køleskabsgrød (hurtig opskrift)


Kom godt med mælk eller mandelmælk på en portion havregryn, og stil den i køleskabet natten over. Spis køleskabsgrøden kold næste dag med din favorit topping.